Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

POMOZTE  VYBUDOVAT HOSPIC V LIBERECKÉM KRAJI

Ačkoliv hodně lidí je přesvědčeno o opaku, motorkáři si života váží.

Proto se svou činností snažíme přispět ke splnění snu zakladatelů

 „Občanského sdružení Hospic pro Liberec“.

 

A víte, co je HOSPIC?

Tak pro začátek trošku informací.

Většina lidí se s pojmem hospic setká až ve chvíli, kdy se v jeho blízkosti vyskytne nemocný, u kterého byly vyčerpány veškeré možnosti léčby. Hospic neslibuje vyléčení, ale nebere naději a hlavně se zaměřuje na úlevu od bolesti (fyzické i duševní)!

U nás jsou do této doby především zakladateli církve nebo řády, ale přijímáni jsou všichni nemocní bez ohledu na vyznání. Totéž platí i o personálu, kde nejdůležitější je přístup k nemocným (nejedná se jen o lékařskou, ale především o péči zaměřenou na řešení bolesti a dalších fyzických, psychosociálních a duchovních potíží).

Myšlenka hospice vychází z úcty k životu a k člověku, úkolem je pomáhat a sloužit.

Hospic garantuje nemocnému, že:

- nebude trpět nesnesitelnou bolestí

- bude vždy respektována jeho lidská důstojnost

- v posledních chvílích nezůstane osamocen

 

V našem kraji zařízení tohoto typu zatím chybí a myšlenka postavit ho, se proklubávala na svět téměř dva roky. Nakonec v únoru 2008, vzniklo z iniciativy zdravotníků i nezdravotníků občanské sdružení „Hospic pro Liberec“. Členem sdružení se může stát každý, koho myšlenka hospicového hnutí oslovuje a uvědomuje si, že našemu kraji hospic chybí. Pomáhat lze různými způsoby, nejen finanční podporou.

A pokud Vás zaujala tato myšlenka, případně byste se chtěli stát členy sdružení, či jinak mohli sdružení pomáhat, případně podporovat finančně tuto myšlenku, další informace najdete na:

  http://hospicliberec.webnode.cz/